Brokastu tosts ar bekonu, avokado un kivi–gurķu salsu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g tostermaizes
  • 280 g bekona
  • 2 avokado
  • sula no ½ laima

KIVI SALSAI

  • 2 kivi
  • 1 vidējs gurķis
  • ½ tējkarotes čili pārslu vai svaigs čili
  • 1 buntīte kinzas
  • sula no ½ laima
  • 1–2 zariņi piparmētras
  • 1–2 lociņi

Pagatavošana

  1. Kivi un gurķi nomizo. Gurķi sagriež 4 daļās un izņem sēklas. Kivi un gurķi sagriež smalkos kubiņos.
  2. Notīra piparmētru no kātiņiem un smalki sakapā kopā ar lociņiem un kinzu.
  3. Piespiež laima sulu, iejauc čili pārslas kopā ar kivi un gurķiem.
  4. Avokado iztīra un piespiež laima sulu, pievieno sāli.
  5. Tostermaizi grauzdē vai apcep sviestā, uz pannas apcep bekonu. Uz maizes kārto avokado, bekonu un salu.