BROKASTU POLENTAS BĻODIŅA AR PLAUCĒTU OLU UN KABAČU PLĀCENĪTI

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g polentas
  • 100 ml kokosriekstu piena
  • 2 olas
  • 1 gatavs avokado
  • 80 g spinātu
  • 10 ķiršu tomātiņi
  • 1 tējkarote vīnogu kauliņu eļļas
  • ½ tējkarotes medus
  • sāls un pipari pēc garšas

 

Kabaču plācenītim

  • ½ neliela kabača
  • 2 ēdamkarotes auzu miltu

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uzvāra kokosriekstu pienu ar 150 ml ūdens. Kad tas sāk vārīties, pievieno polentu un, lēni maisot, to uzbriedina. Noņem no uguns un 10 minūtes ļauj vēl uzbriest, ik pa laikam apmaisot.
  2. Nelielā tasītē vai mazā bļodiņā ieklāj pārtikas plēvi tā, lai tā karājas pāri malām, iepilina tajā vīnogu kauliņu eļļu un ieber mazliet sāls un piparu. Iesit olu, un pārtikas plēvi aizrullē ciet kā sainīti. To pašu izdara ar otru olu.
  3. Katliņā uzvāra ūdeni un liek plaucēties olu sainīšus uz 2–3 minūtēm atkarībā no tā, cik mīkstu olas dzeltenumu vēlas.
  4. Uz pannas sakarsē eļļu un mazliet apcep spinātus, līdz tie saplok. Uz tās pašas pannas apcep ķiršu tomātiņu pusītes, apber ar citronpipariem un pievieno pāris pilītes medus.
  5. Avokado sadala uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež šķēlītēs.
  6. Kabaci sarīvē uz dārzeņu rīves, apsāla un notecina lieko šķidrumu. Pievieno piparus un auzu miltus. Sacep plācenīšus.
  7. Bļodiņās liek polentu, pāri kārto spinātus, ķiršu tomātiņus un avokado šķēlītes. Vidū liek kabača plācenīti, pāri kārto plaucēto olu. Pasniedz siltu.