Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
BROKASTU POLENTAS BĻODIŅA AR PLAUCĒTU OLU UN KABAČU PLĀCENĪTI
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
200 g polentas
100 ml kokosriekstu piena
2 olas
1 gatavs avokado
80 g spinātu
10 ķiršu tomātiņi
1 tējkarote vīnogu kauliņu eļļas
½ tējkarotes medus
sāls un pipari pēc garšas
Kabaču plācenītim
½ neliela kabača
2 ēdamkarotes auzu miltu
Pagatavošana
Nelielā katliņā uzvāra kokosriekstu pienu ar 150 ml ūdens. Kad tas sāk vārīties, pievieno polentu un, lēni maisot, to uzbriedina. Noņem no uguns un 10 minūtes ļauj vēl uzbriest, ik pa laikam apmaisot.
Nelielā tasītē vai mazā bļodiņā ieklāj pārtikas plēvi tā, lai tā karājas pāri malām, iepilina tajā vīnogu kauliņu eļļu un ieber mazliet sāls un piparu. Iesit olu, un pārtikas plēvi aizrullē ciet kā sainīti. To pašu izdara ar otru olu.
Katliņā uzvāra ūdeni un liek plaucēties olu sainīšus uz 2–3 minūtēm atkarībā no tā, cik mīkstu olas dzeltenumu vēlas.
Uz pannas sakarsē eļļu un mazliet apcep spinātus, līdz tie saplok. Uz tās pašas pannas apcep ķiršu tomātiņu pusītes, apber ar citronpipariem un pievieno pāris pilītes medus.
Avokado sadala uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež šķēlītēs.
Kabaci sarīvē uz dārzeņu rīves, apsāla un notecina lieko šķidrumu. Pievieno piparus un auzu miltus. Sacep plācenīšus.
Bļodiņās liek polentu, pāri kārto spinātus, ķiršu tomātiņus un avokado šķēlītes. Vidū liek kabača plācenīti, pāri kārto plaucēto olu. Pasniedz siltu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: