BROKASTU KARTUPEĻU PANKŪKAS

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

Kartupeļu pankūkām:

  • 1,5 kg kartupeļu
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ tējkarote pipari
  • Sviests

 

  • Cūkgaļas šķiņķis
  • Holandes siers
  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 ēdamkarote skābās krējuma
  • Loki
  • Bekons (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Gatavo kartupeļu pankūku masu. Sarīvē nomizotus kartupeļus, tos noskalo aukstā ūdenī un nospiež lieko mitrumu. Pievieno sāli, piparus, olas, kviešu miltus un maisa, līdz masa kļūst viendabīga.
  2. Cep pankūkas. Katra vafeļu panna ir nedaudz citādāka, tādēļ jāskatās ir individuāli pēc tā, kad pankūkas ir zeltaini brūnas. Lai kartupeļu pankūkas būtu kraukšķīgākas, vafeļu pannu iesmērē ar sviestu.
  3. Kārto brokastu kartupeļu pankūkas. Apakšējo pankūku pārsmērē ar majonēzes un krējuma mērci, kārto cūkgaļas šķiņķi, holandes siera šķēles un no vienas puses ceptu olu, kas pārkaisīta ar sāli. Visu pārkaisa ar smalki sagrieztiem lokiem un cepta bekona drumstalām (pēc izvēles). Pa virsu kārto otru kartupeļu pankūku.

Komentāri: