BROKASTU CEPIENS AR OLU UN BEKONU

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g jeb četras plāksnes kārtainās rauga mīklas
  • 4 olas + 1 ola pārsmērēšanai
  • 50 g rīvēta siera
  • 4 šķēles bekona
  • 4–6 svaigu sparģeļu kāti
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
  2. Kārtainās mīklas plāksnes atlaidina istabas temperatūrā. Ar nazi “iezīmē” (nedaudz dziļāk mīklā iegriež, bet ne līdz galam) tādas kā rāmīša malas katrai mīklas plāksnei aptuveni 0,5–1 cm platumā. Visu centrālo mīklas daļu sadursta ar dakšiņu, lai tā neceltos uz augšu cepšanās laikā. Mīklas plāksnes nosmērē ar sakultu olu. Tās liek uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, un liek uzkarsētā krāsnī uz 7–10 minūtēm, līdz tās ir zeltaini brūnas. Izņem no krāsns, un, ja rāmīša centrs sacēlies uz augšu, ar dakšu to piespiež atpakaļ. Ar maliņām to nedara! Atdzesē.
  3. Uz aukstas pannas liek bekona šķēles un karsē uz vidējas uguns, līdz tās ir zeltainas no abām pusēm. Atdzesē, tad smalki sakapā.
  4. Uz izceptajām mīklas plāksnēm kaisa sieru un kapātu bekonu, kārto sparģeļu kātu gabaliņus, visu pārber ar svaigi maltajiem melniem pipariem. Katrā iesit vienu olu.
  5. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī aptuveni 8–12 minūtes atkarībā no tā, kādu vēlas olas dzeltenuma konsistenci.
  6. Pārkaisa ar sāli un ēd, kamēr karstas.