Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
BROKASTU CEPIENS AR OLU UN BEKONU
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
400 g jeb četras plāksnes kārtainās rauga mīklas
4 olas + 1 ola pārsmērēšanai
50 g rīvēta siera
4 šķēles bekona
4–6 svaigu sparģeļu kāti
svaigi malti melnie pipari
sāls
Pagatavošana
4 porcijām
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
Kārtainās mīklas plāksnes atlaidina istabas temperatūrā. Ar nazi “iezīmē” (nedaudz dziļāk mīklā iegriež, bet ne līdz galam) tādas kā rāmīša malas katrai mīklas plāksnei aptuveni 0,5–1 cm platumā. Visu centrālo mīklas daļu sadursta ar dakšiņu, lai tā neceltos uz augšu cepšanās laikā. Mīklas plāksnes nosmērē ar sakultu olu. Tās liek uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, un liek uzkarsētā krāsnī uz 7–10 minūtēm, līdz tās ir zeltaini brūnas. Izņem no krāsns, un, ja rāmīša centrs sacēlies uz augšu, ar dakšu to piespiež atpakaļ. Ar maliņām to nedara! Atdzesē.
Uz aukstas pannas liek bekona šķēles un karsē uz vidējas uguns, līdz tās ir zeltainas no abām pusēm. Atdzesē, tad smalki sakapā.
Uz izceptajām mīklas plāksnēm kaisa sieru un kapātu bekonu, kārto sparģeļu kātu gabaliņus, visu pārber ar svaigi maltajiem melniem pipariem. Katrā iesit vienu olu.
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī aptuveni 8–12 minūtes atkarībā no tā, kādu vēlas olas dzeltenuma konsistenci.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: