Brokastis ar rudens dārzeņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Laikā, kad rudens jau pilnās burās un ziema spraucas iekšā pa visām logu spraugām, tā vien prasās iekūņoties segās un nelīst ārā no mājas. Jāteic, ka tieši rudens un ziema ir laiks, kad visbiežāk ciemos aicinām draugus, jo kopīgas pusdienas vai vakariņas ir tas, kas iepriecina pelēkajās dienās. Šoreiz galdā pavisam koša, rudenīga un krāsaina recepte, ar ko varēsiet dalīties ar draugiem vai ģimeni tieši no pannas.

Sastāvdaļas

  • eļļa
  • 400 g muskata ķirbja
  • 2 cukīni
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 baklažāns
  • 400 g sarkano pupiņu
  • 400 g kukurūzas
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 daiviņas ķiploku
  • ½ tējkarotes asās paprikas vai čili
  • ½ tējkarotes kūpinātās paprikas
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 5 olas
  • kinza

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Dārzeņus sagriež mazākos gabaliņos, visu liek lielā bļodā. Pievieno pupiņas un kukurūzu, pāri lej olīveļļu un klāt liek garšvielas – čili, papriku, sāli un piparus. Visu samaisa.
  2. Sagatavotos dārzeņus vienmērīgi izklāj uz cepamās pannas un liek iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 15 minūtes, ik pa laikam atverot krāsni un apmaisot dārzeņus.
  3. Pannu ņem ārā no krāsns, ar koka lāpstiņu dārzeņos izveido 5 iedobītes, katrā iesit pa olai, nepārplēšot tās dzeltenumu. Olām pāri kaisa sāli un svaigi maltus melnos piparus. Cepamo pannu liek atpakaļ krāsnī uz vēl 7–10 minūtēm, līdz olas izcepušās līdz vēlamajai gatavībai.
  4. Servē uzreiz, pāri pārkaisot sakapātu kinzu.

 

Variācijas: dārzeņu favorīti katram ir savi, tādēļ droši izvēlieties tos, kas jums un jūsu ģimenei vai draugiem garšos vislabāk. Lai maltīte izskatītos košāka, neaizmirstiet jaukt kopā dārzeņus, kas ir dažādās krāsās. Jauks veids ir šo visu gatavot ar paipalu oliņām. Protams, iedobītes vajadzēs taisīt divtik vai pat trīstik vairāk, bet kopskats pannā būs ļoti glīts. Te gan svarīgi atcerēties, ka paipalu oliņas ir daudz mazākas, tādēļ arī cepšanas laiks, liekot pannu atpakaļ krāsnī, būs jāsamazina.

Komentāri:

Jūsu komentārs: