Brieža gaļa, sautēta Melnajā balzamā un glazēta šokolādē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

100 g brieža muguras karbonādes

150 g Melnā balzama

30 g melnās šokolādes

pāris šķēles rupjmaizes, uz kā kārtot gaļu

biešu dīgsti

Pagatavošana

  1. Brieža muguras karbonādi sagriež 2 x 2 x 2 cm lielos kubiņos, apber ar sāli un pipariem un strauji apcep katliņā.
  2. Plīts liesmu samazina līdz minimumam, un pielej klāt Melno balzamu, lai tajā sautējas brieža gaļa. Ja viss jau izvārījies, var pieliet nedaudz ūdens. Pēc aptuveni 30 minūtēm pievieno melno šokolādi, lai tā izkūst. Izgriež no rupjmaizes aplīšus, liek uz tiem biešu dīgstus, pa virsu liek brieža gabaliņus.
  3. Atlikušo rupjmaizi pamērcē mērcē, kas palikusi katliņā, un uzreiz apēd.