Maizīšu pagatavošanai:
Variācijas par tēmu:
Ja anīsa aromāts jums nav tīkams, pamēģiniet to pievienot nedaudz, samazinot recepte norādīto daudzumu, jo anīsa ēteriskas eļļas labi sader ar brendiju un lasi.
Der zināt:
Anīss tiek plaši izmantots medicīnā, kur sēklas pievieno klepus mikstūrām un tājām.
Anīsa saldeno smaržu nodrošina ēteriskās eļļas.
Anīsu kā garšvielu tradicionāli liek klāt Ziemassvētku cepumiem, pudiņiem un gaļas
vai zivju ēdieniem.
Fileju pārgriež uz pusēm.
Pārlej ar brendiju.
Bļodiņā samaisa sāli un cukuru.
Laša fileju ierīvē ar sāls un cukura maisījumu.
½ tējkarotes anīsa sēklu pārkaisa trauka apakšā, tajā liek fileju un pārkaisa ar atlikušajām anīsa sēklām. Traukam uzliek vāku, to ievieto ledusskapī uz 2 diennaktīm. Nākamajās divās dienās laša gabalus apgroza no vienas puses uz otru vismaz divas reizes katrā dienā.
Kad lasis ir iemarinēts, pagatavo nelielas uzkodu maizītes. Maizi sagriež plānās šķēlītēs. Katru šķēlīti sagriež 3 daļās un apgrauzdē cepeškrāsnī.
Gurķi noskalo un sagriež plānās ripiņās.
Uz katras maizītes liek gurķa ripiņu, uz tās – laša šķēlīti un nelielu svaigā siera “micīti”. Dekorē ar svaigiem sēklu dīgstiem.
Komentāri: