Brazīļu dārzeņu zupa – Soopa de legumes

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2-3 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 100 g zaļās pākšu pupiņas
  • 1 neliela buntīte pētersīļu
  • 1 l ūdens
  • 1 buljona kubiņš( vistas/ liellopa gaļas)
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiploka daiviņu notīra un smalki sakapā. Kartupeļus un burkānu notīra, noskalo un sagriež mazos gabaliņos. Pētersīļus noskalo un smalki sakapā.
  2. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties burkānus. Kad burkāni apcepti skaisti zeltainā krāsā, pievieno zaļumus, sīpolus un ķiplokus, pacep vēl 2 minūtes.
  3. Pievieno gabaliņos sagrieztos kartupeļus.
  4. Visbeidzot pievieno saldētas zaļās pākšu pupiņas. Samaisa.
  5. Atsevišķā traukā uzvāra ūdeni un liek tajā buljona kubiņu. Samaisa un gatavo buljonu pielej pannas saturam. Uzkaisa šķipsniņu piparus, samaisa, samazina liesmu un gatavo 30-40 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti.