Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
BORŠČS
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
40 g sviesta
2 sīpoli
3 daiviņas ķiploku
1 kg biešu
3 selerijas kāti
2 burkāni
1 l dārzeņu vai gaļas buljona
lauru lapa
1 tējkarote cukura
½ tējkarotes sāls
3 ēdamkarotes etiķa
skābais krējums
Pagatavošana
Uz pannas sakarsētā sviestā apcep sīki sagrieztus sīpolus, pēcāk pievieno izspiestas ķiploka daiviņas, nomizotas un apmēram 1 cm lieluma kubiņos sagrieztas bietes, gabaliņos sakapātus seleriju kātus un burkānus.
Visas sastāvdaļas uz pannas gatavo 7–10 minūtes, tad pārber katliņā, pārlej ar buljonu, pievieno lauru lapu un vāra, līdz tās kļuvušas mīkstas.
Beigās zupai pievieno cukuru, sāli un etiķi, pasniedz ar skābo krējumu.
Komentāri: