BORŠČS

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 40 g sviesta
  • 2 sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 kg biešu
  • 3 selerijas kāti
  • 2 burkāni
  • 1 l dārzeņu vai gaļas buljona
  • lauru lapa
  • 1 tējkarote cukura
  • ½ tējkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes etiķa
  • skābais krējums

Pagatavošana

  1. Uz pannas sakarsētā sviestā apcep sīki sagrieztus sīpolus, pēcāk pievieno izspiestas ķiploka daiviņas, nomizotas un apmēram 1 cm lieluma kubiņos sagrieztas bietes, gabaliņos sakapātus seleriju kātus un burkānus.
  2. Visas sastāvdaļas uz pannas gatavo 7–10 minūtes, tad pārber katliņā, pārlej ar buljonu, pievieno lauru lapu un vāra, līdz tās kļuvušas mīkstas.
  3. Beigās zupai pievieno cukuru, sāli un etiķi, pasniedz ar skābo krējumu.