BOBOTIE

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 vidēja izmēra sīpoli, smalki sakapāti
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote rīvēta ingvera
  • 1 tējkarote karija
  • 3 krustnagliņas
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
  • 2 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
  • 600 g maltas liellopu gaļas
  • 1 ēdamkarote etiķa
  • 1 ēdamkarote Vusteras mērces
  • 1 liellopa buljona kubiņš
  • 2 baltmaizes tostermaizes
  • 1 ābols, nomizots un sarīvēts
  • 50 g rozīņu
  • 200 ml piena
  • 2 olas
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 60 ml saldā krējuma
  • 3 lauru lapas
  • rīsi
  • kurkuma
  • kokosrieksts
  • banāni

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai. Maizes šķēlēm nogriež garozas malas, tās liek šķīvī un aplej ar pienu, lai sasūcas.
  2. Dziļā pannā sviestā uz vidējas uguns sautē sīpolus, ķiplokus un ingveru, līdz tie ir zeltaini brūni. Pievieno garšvielas, aprikožu ievārījumu, liellopu malto gaļu, etiķi, Vusteras mērci un buljona kubiņu.
  3. Kad gaļa apbrūnējusi, pievieno pienā izmērcēto maizi (bet ne pienu, kas tajā nav sasūcies!), rīvētu ābolu un rozīnes. Visu labi samaisa un kārto cepamajā traukā. Pāri klāj foliju un cep krāsnī 40 minūtes.
  4. Pagatavo bobotie virskārtu. Bļodiņā sakuļ kopā olas, kurkumu, saldo krējumu un no maizes mērcēšanas pāri palikušo pienu. Pēc 40 minūšu cepšanās ņem nost foliju, un sacepumu pārlej ar sagatavoto olu maisījumu.
  5. Pa virsu kārto glītas lauru lapas, un cep krāsnī vēl 15 minūtes, līdz virskārta sastingusi. Pasniedz ar kurkumas ūdenī vārītiem rīsiem, svaigu kokosriekstu un banānu.