Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Black forest trifle
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
ŠOKOLĀDES BISKVĪTAM
70 g eļļas
2 olas
220 g paniņu
130 g cukura
1 tējkarote sodas
1 tējkarote cepamā pulvera
50 g kakao
šķipsna sāls
250 g miltu
OGU MĒRCEI
500 g saldētu ķiršu
200 g cukura
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
VĀRĪTAJAM KRĒMAM
2 olas
½ tējkarotes vaniļas cukura
60 g kukurūzas cietes
200 g cukura
500 g trekna piena (var 200 g aizstāt ar saldo krējumu)
100 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
Bļodā sajauc eļļu, olas, paniņas, cukuru un sāli.
Otrā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sodu un kakao.
Abas masas sajauc un viegli samaisa.
Kvadrātveida formu izklāj ar cepamo papīru, un ieklāj tajā mīklu.
Cep 180 °C temperatūrā 20–25 minūtes, līdz mīklas virspuse ir sausa. Atdzesē biskvītu.
Ķiršus sajauc ar kukurūzas cieti, cukuru un liek katliņā karsēties, līdz izveidojas ķīselim līdzīga mērce. Atdzesē.
Bļodā ar putu slotiņu sajauc olas ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno kukurūzas cieti un iemaisa.
Katliņā karsē pienu, līdz parādās mazas putiņas gar malu, bet neuzvāra. Tievā strūkliņā pievieno olu masai, ar putu slotiņu strauji iemaisa. Pārlej katliņā, kurā karsēja pienu, liek uz lēnas uguns un karsē, visu laiku aktīvi maisot. Kad masa sabiezējusi, krēmu pārlej 2 bļodiņās.
Vienas bļodiņas saturam pievieno gabaliņos salauztu šokolādi un maisa, kamēr tā izkūst. Abas bļodiņas pārklāj plēvi, lai neveidotos plēves virskārta. Atdzesē.
Kārto desertu. Deserta traukā vai glāzītēs liek kārtu ar salauztu šokolādes biskvītu, pārklāj ar ogu masu un pārlej ar gaišo vārīto krēmu. Liek atkal biskvītu, ogu kārtu un klāj tumšo vārīto krēmu, līdz trauks ir pilns. Virskārtā var uzbērt sadrupinātu biskvītu un uzliet nedaudz pāri palikušo krēmu. Dekorē ar lielogu dzērve
Komentāri: