BIG MAC TACOS

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Ja nevari izvēlēties starp tako un burgeru, šī recepete nenoliedzami liks tavām garšu kārpiņām priecāties!

Sastāvdaļas

  • 200 ml Santa Maria čili majonēzes mērces ar kūpinātu čipotli
  • 1 burciņa Santa Maria zaļo halapenjo piparu
  • 2 Santa Maria kviešu tortiljas ar burkāniem
  • 2 ēdamkarotes Santa Maria čili kon karne garšvielu maisījuma
  • 1 tējkarote Santa Maria apelsīnu piparu
  • 1 tējkarote Santa Maria Kajennas piparu maisījuma
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 350 g maltas liellopu gaļas
  • 6 kausētā siera šķēlītēs
  • 2–4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 150 g marinētu gurķu
  • 1 laims
  • 1 vidējs baltais sīpols
  • 1 avokado
  • ¼ galviņas ledus salāta

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Bļodiņā sajauc sarīvētus marinētos gurķus ar čili majonēzi, apelsīnu pipariem, Kajennas pipariem un sulas no ½ laima.
  2. Pagatavo saldos halapenjo piparus. Bļodiņā sajauc no marinādes nolietus halapenjo piparus ar pūdercukuru. Atliek maliņā viegli iemarinēties.
  3. Sagriež visus tako pildījumam nepieciešamos dārzeņus – balto sīpolu, ledus salātus un avokado, kurā iemaisa sulu no ½ laima, lai tas neapbrūnētu.
  4. Uz burkānu tortiljas plāksnes liek malto gaļu, izlīdzina vienmērīgā biezumā (aptuveni 1 cm) līdz tortiljas malām.
  5. Uzkarsētā pannā cep tortiljas plāksni ar malto gaļu uz leju, kamēr gaļa kļuvusi brūna un kraukšķīga.
  6. Tad plāksni apmet riņķī ar gaļu uz augšu, pārkaisa ar čili kon karne garšvielu maisījumu un pa virsu liek 3 siera šķēlītes. Cep, kamēr siers izkusis un otra tortiljas puse kļuvusi zeltaini brūna un kraukšķīga. Noņem no pannas.
  7. Ceptajai tortiljai pa virsu liek mērci, kapātus sīpolus, saldos halapenjo piparus, avokado un ledus salātus. Beigās visam pāri pārklāj skābo krējumu. Loka uz pusēm un bauda siltus.