Torte ir ļoti ātri pagatavojama, vienīgi jārēķinās, ka tai jāsaželē ledusskapī. Vislabāk garšos, ja torte būs taisīta no rīta, bet pasniegta vakarā. Šo recepti var piemērot sezonas augļiem un ogām. Iespējamas bezgalīgas krāsu, garšu un faktūru variācijas. Nekas nav jācep, tāpēc patīkami gatavot karstā vasaras laikā.
No persiku kompota atlasa 5 skaistākās augļu pusītes, atstāj rotāšanai. No ananasu kompota atliek 5 šķēles rotāšanai. Marmelādi un pārējos kompota augļus sagriež gabaliņos.
Biezpienu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu, piejauc masai. Sagrieztos augļus un marmelādi pievieno biezpienam un samaisa.
Banānus nomizo, sagriež un tūlīt iejauc biezpiena masā.
Želatīnu (3 ēdamkarotes) aplej ar aukstu pienu, briedina instrukcijā paredzēto laiku. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izšķīdina un piejauc biezpienam.
Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā biezpiena masā.
Formas pamatni izklāj ar cepumiem. Masu lej formā uz cepumiem.
Nolīdzina un liek ledusskapī uz vismaz 2–3 stundām.
Uzbriedina 1 ēdamkaroti želatīna 50 ml aukstā kompota sīrupā un izkausē to 200 ml uzkarsētā kompota sīrupā. Atdzesē. Saželējušo torti rotā ar persiku pusītēm un ananasu gabaliņiem, kam pārlej atdzisušo želeju.
Atdzesē ledusskapī vēl vismaz pusstundu.
Aprakstā rakstat, ka 5 persiku pusītes atstāt rotāšanai, bildē ir 6 🙂
Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks
Želatīnu droši var likt krietni mazāk.