Biezpiena tortes pavasara versija

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Torte ir ļoti ātri pagatavojama, vienīgi jārēķinās, ka tai jāsaželē ledusskapī. Vislabāk garšos, ja torte būs taisīta no rīta, bet pasniegta vakarā. Šo recepti var piemērot sezonas augļiem un ogām. Iespējamas bezgalīgas krāsu, garšu un faktūru variācijas. Nekas nav jācep, tāpēc patīkami gatavot karstā vasaras laikā.

Sastāvdaļas

  • 700 g vājpiena biezpiena
  • 500 ml 35 % saldā krējuma
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 citrona miziņa
  • 1 paciņa vai 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 100 g marmelādes
  • 4 ēdamkarotes želatīna (3 karotes biezpiena masai, 1 karote augļu želejai)
  • ~ 150 ml auksta piena želatīna uzbriedināšanai
  • 1 paciņa cepumu Selga ar banānu garšu (180 g)
  • 2 banāni
  • 850 ml kārba persiku kompota
  • 425 ml kārba ananasu apaļo šķēlīšu kompota
  • apaļa tortes forma ar noņemamu malu 26 cm diametrā

Pagatavošana

  1. No persiku kompota atlasa 5 skaistākās augļu pusītes, atstāj rotāšanai. No ananasu kompota atliek 5 šķēles rotāšanai. Marmelādi un pārējos kompota augļus sagriež gabaliņos.
  2. Biezpienu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu, piejauc masai. Sagrieztos augļus un marmelādi pievieno biezpienam un samaisa.
  3. Banānus nomizo, sagriež un tūlīt iejauc biezpiena masā.
  4. Želatīnu (3 ēdamkarotes) aplej ar aukstu pienu, briedina instrukcijā paredzēto laiku. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izšķīdina un piejauc biezpienam.
  5. Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā biezpiena masā.
  6. Formas pamatni izklāj ar cepumiem. Masu lej formā uz cepumiem.
  7. Nolīdzina un liek ledusskapī uz vismaz 2–3 stundām.
  8. Uzbriedina 1 ēdamkaroti želatīna 50 ml aukstā kompota sīrupā un izkausē to 200 ml uzkarsētā kompota sīrupā. Atdzesē. Saželējušo torti rotā ar persiku pusītēm un ananasu gabaliņiem, kam pārlej atdzisušo želeju.
  9. Atdzesē ledusskapī vēl vismaz pusstundu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No persiku kompota atlasa 5 skaistākās augļu pusītes, atstāj rotāšanai. No ananasu kompota atliek 5 šķēles rotāšanai. Marmelādi un pārējos kompota augļus sagriež gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biezpienu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu, piejauc masai. Sagrieztos augļus un marmelādi pievieno biezpienam un samaisa.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banānus nomizo, sagriež un tūlīt iejauc biezpiena masā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Želatīnu (3 ēdamkarotes) aplej ar aukstu pienu, briedina instrukcijā paredzēto laiku. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izšķīdina un piejauc biezpienam.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā biezpiena masā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Formas pamatni izklāj ar cepumiem. Masu lej formā uz cepumiem.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nolīdzina un liek ledusskapī uz vismaz 2–3 stundām.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzbriedina 1 ēdamkaroti želatīna 50 ml aukstā kompota sīrupā un izkausē to 200 ml uzkarsētā kompota sīrupā. Atdzesē. Saželējušo torti rotā ar persiku pusītēm un ananasu gabaliņiem, kam pārlej atdzisušo želeju.

Atdzesē ledusskapī vēl vismaz pusstundu.

Komentāri:

  • Laura saka:

    Aprakstā rakstat, ka 5 persiku pusītes atstāt rotāšanai, bildē ir 6 🙂

  • Joseph saka:

    Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

  • Ieva saka:

    Želatīnu droši var likt krietni mazāk.