Biezpiena salāti

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g biezpiena
  • 400 g skābā krējuma
  • 150 g gurķu
  • 150 g redīsu
  • 40 g Extra virgin olīveļļas
  • 80 g grauzdētu saulespuķu sēklu
  • 60 g grauzdētu mandeļu
  • mikrozaļumi, loki, dilles
  • 1 citrons
  • jūras sāls

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Saulespuķu sēklas un mandeles apgrauzdē līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8–10 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas. Atdzesē un sagriež mazākos gabalos.
  2. Biezpienu sajauc ar skābo krējumu, pievieno citronu sulu un sāli pēc garšas. Redīsus, gurķus un zaļumus sagriež.
  3. Uz biezpiena kārto dārzeņus, zaļumus, sēklas un riekstus. Pārlej ar olīveļļu un pārber jūras sāli.

Komentāri:

  • Ģirts saka:

    Labas brokastis! Gan bribētu redzēt to mežonīgo apetīti, kuru gribētos apmierināt ar tādu daudzumu krējuma pie tik maza daudzuma biezpiena. Proporcija pareiza? Un kam tās sēklas piena produktam ar dārzeņiem? Smukāk liekas?