Biezpiena sacepums ar magonēm un citronu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Ikvienā latviešu mājā labi pazīstamais deserts iegūst atsvaidzinošu garšu, pievienojot mazliet vairāk citrona, un kļūst krāšņāks, izmantojot magoņu sēkliņas. Kopā ar biezpienu tie ir ļoti saderīgs ansamblis.

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • sula no 1 citrona
  • miziņas no 2 citroniem
  • ½ saujas magoņu
  • 3 ēdamkarotes mannas
  • 20 g sviesta
  • 3 šķēlītes citrona

Pagatavošana

  1. Sablendē biezpienu. Ja nav blendera, to var arī samalt gaļas maļamajā mašīnā vai samīcīt.
  2. Biezpiena masā iemaisa skābo krējumu, pievieno olas, cukuru, citronu sulu, citronu miziņas un magones. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno mannu, izmaisa.
  3. Cepamo veidni ietauko ar sviestu, un ielej tajā biezpiena masu.
  4. Pa virsu liek 3 plānas citrona šķēlītes, un cep 200 °C temperatūrā ~ 25 minūtes.
1. pagatavošanas solis
BiezpienaSacepums_1

Sablendē biezpienu. Ja nav blendera, to var arī samalt gaļas maļamajā mašīnā vai samīcīt.

2. pagatavošanas solis
BiezpienaSacepums_2.1

Biezpiena masā iemaisa skābo krējumu, pievieno olas, cukuru, citronu sulu, citronu miziņas un magones. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno mannu, izmaisa.

3. pagatavošanas solis
BiezpienaSacepums_3

Cepamo veidni ietauko ar sviestu, un ielej tajā biezpiena masu.

4. pagatavošanas solis
BiezpienaSacepums_final

Pa virsu liek 3 plānas citrona šķēlītes, un cep 200 °C temperatūrā ~ 25 minūtes.

Komentāri: