Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
BIEZPIENA PLĀTSMAIZE AR ŽĀVĒTĀM DZĒRVENĒM
Viegla
līdz 1 h
14 personām
Sastāvdaļas
PAMATAM
200 g kviešu miltu
140 g sviesta istabas temperatūrā
100 g cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
BIEZPIENA MASAI
1 kg biezpiena ar 9 % tauku saturu
6 olas
200 ml skābā krējuma
200 g žāvētu dzērveņu
150 g cukura
60 g kartupeļu miltu
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Žāvētās dzērvenes aplej ar vārošu ūdeni un atstāj mērcēties 20 minūtes.
Samaisa miltus, cukuru un cepamo pulveri, pievieno sviestu, un, lēnām darbinot mikseri, sastāvdaļas samaisa drupačās.
Drupačas izber apmēram 25 x 30 cm lielā cepamajā formā ar augstām malām, izlīdzina un ar rokām nedaudz piespiež. Kamēr top biezpiena masa, pannu ar mīklas pamatni liek ledusskapī.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumiem pievieno biezpienu, skābo krējumu, notecinātas izmērcētās dzērvenes, cukuru, vaniļas ekstraktu un kartupeļu cieti, samaisa.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā biezpiena masā, ar to pārlej atdzesēto mīklas pamatni.
Biezpiena plātsmaizi gatavo 180 °C temperatūrā 45–55 minūtes.
Komentāri: