BIEZPIENA PLĀTSMAIZE AR ŽĀVĒTĀM DZĒRVENĒM

Viegla
līdz 1 h
14 personām

Sastāvdaļas

PAMATAM

  • 200 g kviešu miltu
  • 140 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

BIEZPIENA MASAI

  • 1 kg biezpiena ar 9 % tauku saturu
  • 6 olas
  • 200 ml skābā krējuma
  • 200 g žāvētu dzērveņu
  • 150 g cukura
  • 60 g kartupeļu miltu
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Žāvētās dzērvenes aplej ar vārošu ūdeni un atstāj mērcēties 20 minūtes.
  2. Samaisa miltus, cukuru un cepamo pulveri, pievieno sviestu, un, lēnām darbinot mikseri, sastāvdaļas samaisa drupačās.
  3. Drupačas izber apmēram 25 x 30 cm lielā cepamajā formā ar augstām malām, izlīdzina un ar rokām nedaudz piespiež. Kamēr top biezpiena masa, pannu ar mīklas pamatni liek ledusskapī.
  4. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumiem pievieno biezpienu, skābo krējumu, notecinātas izmērcētās dzērvenes, cukuru, vaniļas ekstraktu un kartupeļu cieti, samaisa.
  5. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā biezpiena masā, ar to pārlej atdzesēto mīklas pamatni.
  6. Biezpiena plātsmaizi gatavo 180 °C temperatūrā 45–55 minūtes.

Komentāri: