Mīklai:
Pildījumam:
Dekorācijai:
Sviestu saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls. Pievieno olu un kārtīgi izmaisa.
Miltus samaisa ar cepamo pulveri un pievieno mīklai.
Visu samīca viendabīgā mīklā. Mīca, kamēr tā vairs nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek uz 15-20 minūtēm ledusskapī.
Biezpienu samaļ vai izberž caur sietu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Biezpienam pievieno pūdercukuru, rīvētu citrona miziņu, citrona sulu, miltus, vaniļas cukuru, olu dzeltenumus un visu kārtīgi samaisa.
Atsevišķi stingrās putās saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā tos biezpiena masā.
Atdzesētu mīklu izrullē cepamās veidnes lielumā, ieklāj veidnē un nolīdzina malas. Pa virsu mīklai uzklāj cepamo papīru, uz kura uzber sausas pupas vai putraimus, lai, pamatnei cepoties, mīkla neceltos augšā. Pamatni cep cepeškrāsnī 180 °C 10-15 minūtes. NB!
Kūkas pamatni izņem no cepeškrāsnis, noņem cepamo papīru ar putraimiem. Uzziež svaigi rīvētās zemenes ar cukuru.
Virs zemenēm liek biezpiena masu.
Izlīdzina kūkas virsu un liek cepeškrāsnī. Cep 150 °C 55-60 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti. Kūka ir gatava, kad mīkla nelīp klāt pie irbulīša. Atdzesētu kūku dekorē ar pūdercukura vai kakao sirsniņām un svaigām zemenēm.
Recepte diezgan laikietilpīga, bet ir vērts pacensties, jo rezultāts ir ļoti garšīgs, biezpiena kūka ar “odziņu”. Tā kā rudenī ir sarežģīti tikt pie zemenēm, ja tās nav sasaldētas paša ledusskapī, nācās iztikt bez. Bet citrons un citrona miziņa piedeva svaigumu un izlīdzināja saldumu.
Paldies par recepti, man gan cepšana aizņēma vairāk laika, bet beigās izdevās ļoti laba.