Biezpiena kēksiņi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Palutini sevi ar gardiem biezpiena kēksiņiem, ko “Pie Galda!” virtuvē pagatavojusi Līva. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta istabas temperatūrā
  • 180 g biezpiena
  • 180 g miltu
  • 150 g cukura
  • 2 olas
  • sula no ½ citrona
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • sēkliņas no ½ vaniļas pāksts
  • šķipsniņa sāls
  • sviests mafinu pannas ieziešanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā ar mikseri sakuļ kopā sviestu istabas temperatūrā ar cukuru, tad pa vienai ieputo olas.
  2. Masai pievieno miltus, vaniļas sēkliņas, citronu sulu, sāli un cepamo pulveri. Visu iemaisa. Pēdējo pievieno biezpienu un iemaisa, līdz tas ir vienmērīgi iemaisījies mīklā. Vajadzētu sanākt ļoti biezai un ķepīgai mīklai, tā tam ir jābūt.
  3. Cepšanai izmanto mafinu pannu, katru iedobīti dāsni ieziežot ar sviestu un izbārstot ar cukuru, lai cepoties veidojas kraukšķīga garoziņa. Mīklu sadala 12 vienādās daļās un cep 180 °C temperatūrā 25 minūtes, līdz kēksiņi ir kļuvuši zeltaini brūni.

Komentāri: