Palutini sevi ar gardiem biezpiena kēksiņiem, ko “Pie Galda!” virtuvē pagatavojusi Līva. #piegalda
Sastāvdaļas
200 g sviesta istabas temperatūrā
180 g biezpiena
180 g miltu
150 g cukura
2 olas
sula no ½ citrona
1 tējkarote cepamā pulvera
sēkliņas no ½ vaniļas pāksts
šķipsniņa sāls
sviests mafinu pannas ieziešanai pirms cepšanas
Pagatavošana
Lielā bļodā ar mikseri sakuļ kopā sviestu istabas temperatūrā ar cukuru, tad pa vienai ieputo olas.
Masai pievieno miltus, vaniļas sēkliņas, citronu sulu, sāli un cepamo pulveri. Visu iemaisa. Pēdējo pievieno biezpienu un iemaisa, līdz tas ir vienmērīgi iemaisījies mīklā. Vajadzētu sanākt ļoti biezai un ķepīgai mīklai, tā tam ir jābūt.
Cepšanai izmanto mafinu pannu, katru iedobīti dāsni ieziežot ar sviestu un izbārstot ar cukuru, lai cepoties veidojas kraukšķīga garoziņa. Mīklu sadala 12 vienādās daļās un cep 180 °C temperatūrā 25 minūtes, līdz kēksiņi ir kļuvuši zeltaini brūni.
Super recepte, bet noteikti liktu mazāk cukuru, ļoti saldi