Biešu un šokolādes trifeles

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g biešu
  • 100 g avokado mīkstuma
  • 5 ēdamkarotes Biona brūno rīsu sīrupa
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 70 g kakao
  • 1,5 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • kokosriekstu skaidiņas apviļāšanai

Pagatavošana

  1. Bietes nomizo, sagriež nelielos gabalos un tvaicē vai vāra, līdz tās ir ļoti mīkstas.
  2. Tvaicētos biešu gabaliņus liek blenderī un sablendē līdz krēmīgai konsistencei.
  3. Blenderī pievieno pārējās trifeļu sastāvdaļas un blendē, līdz izveidojas krēmīga masa.
  4. Mīklu liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām, bet labāk uz visu nakti.
  5. Kad mīkla ir sabiezējusi, no tās ar rokām veido bumbiņas, kuras apviļā kokosriekstu skaidiņās. Gatavās trifeles liek ledusskapī vēl nedaudz sastingt.