Šī ir zupa steidzīgajiem un tiem, kuri nebaidās eksperimentēt virtuvē. Zupa ir fantastiskā krāsā, kas uzlabo omu, jau to uzlūkojot vien.
Pasniegta ar fetas sieru un citrona šķēlītēm, tā būs lielisks pārsteigums jūsu draugiem.
Zupai ir viegla, atspirdzinoša garša, un tā noteikti nepievils biešu mīļotājus.
Turklāt šo zupu var pasniegt gan aukstu, gan karstu.
Papriku noskalo, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Sagriež 3- 4 daļās.
Bietes nomizo, noskalo un sagriež gabaliņos.
Sīpolu notīra un sagriež gabaliņos.
Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus, tad pievieno papriku. Visu cep ~ 4 minūtes. Pievieno bietes. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz eļļas. Pieber šķipsniņu sāls, piparus. Visu samaisa un vēl nedaudz apcep.
Pannas saturam pievieno buljonu. Uzliek vāku un samazina liesmu. Gatavo ~ 1 stundu, līdz bietes ir mīkstas.
Pievieno citrona sulu.
Zupu noņem no uguns un sablenderē. Pievieno sāli, piparus pēc garšas. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl kādu no garšvielām.
Zupu salej bļodiņās un pasniedz ar 1-2 ēdamkarotēm fetas siera un citrona šķēlīti.
Komentāri: