Novārītas, nomizotas bietes sagriež ~1cm plānās ripiņās. Riekstus sasmalcina, plūmes nomazgā un smalki sagriež. Uzkarsē pannu. Pannā ielej balzamiko etiķi un pievieno cukura sīrupu vai medu. Visu samaisa, iegūstot tumšu pašķidru sīrupu. Tad pannā liek sagrieztās plūmes, sasmalcinātos riekstus un biešu ripiņas.
Uz lēnas uguns visu sutina, regulāri apmaisot, līdz etiķis ir iztvaikojis un paliek pabieza, saldeni skāba mērcīte. Visu atdzesē.
Svaigo sieru sagriež šķēlītēs apmēram tādā pašā izmērā, kādā ir biešu ripiņas.
Kad mērcē sutinātās bietes atdzisušas un uzsūkušas sevī gandrīz visu biezo mērci, uz maziem koka irbulīšiem veido ”tornīšus”, kārtām liekot biešu ripiņas un tad kazas sieru.
Šī uzkoda nav tā vienkārši paņemama aiz irbulīša pirkstos un iebāžama mutē. Paredziet ciemiņiem šķīvjus vai vismaz salvetes.
Komentāri: