Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Biešu trifeļu kūka
Prasa meistarību
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
400 g vārītu biešu
200 g sviesta
400 g šokolādes
300 g cukura
6 olas
240 g miltu
liela šķipsniņa sāls
KRĒMAM
150 g saldā krējuma
150 g šokolādes
Pagatavošana
Karsta ūdens tvaikos izkausē šokolādi kopā ar sviestu, ik pa laikam apmaisot, lai iegūtu viendabīgu masu.
Atsevišķā traukā sablendē bietes, līdz izveidojas biezenis.
Kad šokolāde izkususi, pievieno cukuru un olas un rūpīgi samaisa. Iesijā miltus un atkal samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Beidzamo pievieno biešu biezeni un sāli. Rūpīgi izmaisa, un masu lej cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru.
Krāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar mazliet sviesta. Mīklu pilda cepamajās formās un cep 35–45 minūtes. Pēc cepšanas kārtīgi atdzesē.
Pagatavo krēmu. Mazā katliņā uzsilda saldo krējumu līdz pirmajam burbulim. Tikmēr šokolādi sarīvē vai sagriež smalkos gabaliņos un ber bļodā. Pa virsu lej saldo krējumu. Atstāj uz 2 minūtēm, lai šokolāde izkūst, pēc tam ar putojamo slotiņu maisa, līdz izveidojies stingrs krēms.
Vienu atdzisušo biskvītu liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku, pa virsu smērē ½ krēma. Otru biskvīta kārtu liek pa virsu, un atlikušo krēmu smērē abiem biskvītiem apkārt. Dekorē ar biešu pulveri vai trifelēm.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: