fbpx

BIEŠU TARTE TATIN AR KRESĒM UN FETAS SIERU

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g vārītu biešu
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 3 ēdamkarotes balzametiķa
  • sāls, melnie pipari
  • 250 g kārtainās mīklas (izgriezts aplis pannas izmērā)
  • 90 g fetas siera
  • sauja krešu
  • 1 ēdamkarote mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Bietes sagriež ~ 1 cm biezās ripiņās.
  2. Pannā ar metāla rokturi vai arī kūkas formā bez izņemamas apakšas liek cukuru un balzametiķi, tad ievieto uzkarsētajā krāsnī uz 1 minūti un ļauj cukuram izkust. Pannu ņem ārā no krāsns, un tajā kārto biežu ripiņas, pāri liek kārtaino mīklu un maliņas ieloka uz iekšu gar biešu slāni.
  3. Cep krāsnī 15–20 minūtes, līdz kārtainā mīkla ir zeltaina un viscaur izcepusies. Ņem ārā no krāsns un 1 minūti ļauj visam atpūsties istabas temperatūrā, pirms pannu met riņķī uz servējamā šķīvja.
  4. Ļauj pāris minūtes padzist, pa virsu kārto drupinātu fetas sieru, kreses un mandeļu skaidiņas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: