Biešu salāti ar shimeji sēnēm un kazas sieru

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g shimeji sēņu
  • 200 g vārītu biešu
  • 5 daiviņas ķiploku (3 marinēšanai, 2 cepšanai)
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 30 g baltvīna etiķa
  • 70 g baltvīna
  • 65 g rukolas
  • 120 g kazas siera
  • 1 čeremoija auglis

Pagatavošana

  1. Smalki sakapā visas ķiploku daiviņas. Vārītās bietes sagriež gabaliņos.
  2. Bietes liek pannā, pārkaisa ar 2/3 no sakapātā ķiploka, brūno cukuru un baltvīna etiķi. Visu uzkarsē, lai garšas labāk savelkas.
  3. Pannas saturu liek uz šķīvja un ļauj atdzist.
  4. Tīrā pannā uzkarsē olīveļļu, tajā liek otru daļu kapāto ķiploku un sēnes. Nedaudz apcep, tad pievieno baltvīnu un novāra. Kad baltvīns viss iztvaikojis, visu pagaršo un pēc garšas pievieno sāli. Čeremoija augli sagriež šķēlītēs.
  5. Šķīvī kārto rukolu, pāri liek iemarinētās bietes, sēnes, kazas siera bumbiņas un gabaliņos sagrieztu čeremoija augli.
1. pagatavošanas solis
BiesuSalati_1

Smalki sakapā visas ķiploku daiviņas. Vārītās bietes sagriež gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
BiesuSalati_2

Bietes liek pannā, pārkaisa ar 2/3 no sakapātā ķiploka, brūno cukuru un baltvīna etiķi. Visu uzkarsē, lai garšas labāk savelkas.

3. pagatavošanas solis
BiesuSalati_3

Pannas saturu liek uz šķīvja un ļauj atdzist.

4. pagatavošanas solis
BiesuSalati_4

Tīrā pannā uzkarsē olīveļļu, tajā liek otru daļu kapāto ķiploku un sēnes. Nedaudz apcep, tad pievieno baltvīnu un novāra. Kad baltvīns viss iztvaikojis, visu pagaršo un pēc garšas pievieno sāli. Čeremoija augli sagriež šķēlītēs.

5. pagatavošanas solis
BiesuSalati_final

Šķīvī kārto rukolu, pāri liek iemarinētās bietes, sēnes, kazas siera bumbiņas un gabaliņos sagrieztu čeremoija augli.