Biešu salāti ar lasi un krēmīgu citronu mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g laša filejas
  • 2 citroni
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 5 mazas vārītas bietes
  • 200 g rukolas lapiņu
  • 50 ml labas kvalitātes olīveļļas
  • ½ tējkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sinepju
  • 1 avokado
  • sāls pēc garšas
  • 2 apelsīni

Pagatavošana

  1. Lasi apsāla un iemarinē sinepēs, atstāj uz brīdi, lai savelkas garšas.
  2. Bietes sagriež plānās šķēlītēs un iemarinē sulā no 1 apelsīna, kam pievienota smalki sakapātas divas ķiploku daiviņas.
  3. Ar smalku rīvīti citroniem norīvē miziņas. Kamēr marinējas lasis un bietes, pagatavo mērci, ļoti ātri kopā sablendējot izspiestu citronu sulu, divas ķiploka daiviņu, eļļu un cukuru, pēc garšas pievieno sāli. Beigās mērcē iemaisa citronu miziņas. Pēc konsistences būtu jāsanāk ļoti krēmīgai, gaiši dzeltenai mērcei.
  4. Lasi apcep uz pannas nelielā daudzumā eļļas ( vispirms cep ar ādu uz leju). Ātri aprauj no visām pusēm, kad tas izdarīts, pievieno sulu no otra apelsīna un ļauj vēl pāris minūtes tajā pasautēties, bet nepārcep. Lasim jābūt gaiši rozīgam no ārpuses un košākam iekšpusē – krēmīgam un maigam.
  5. Uz liela šķīvja kārto rukolas lapiņas, pāri tām liek iemarinētās biešu šķēlītes, avokado, toties lasi saplucina mazākos gabalos un kārto pāri bietēm. Pirms pasniegšanas pārlej ar citronu mērci.