Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Biešu salāti ar lasi un krēmīgu citronu mērci
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
400 g laša filejas
2 citroni
4 daiviņas ķiploka
5 mazas vārītas bietes
200 g rukolas lapiņu
50 ml labas kvalitātes olīveļļas
½ tējkarotes cukura
2 tējkarotes sinepju
1 avokado
sāls pēc garšas
2 apelsīni
Pagatavošana
Lasi apsāla un iemarinē sinepēs, atstāj uz brīdi, lai savelkas garšas.
Bietes sagriež plānās šķēlītēs un iemarinē sulā no 1 apelsīna, kam pievienota smalki sakapātas divas ķiploku daiviņas.
Ar smalku rīvīti citroniem norīvē miziņas. Kamēr marinējas lasis un bietes, pagatavo mērci, ļoti ātri kopā sablendējot izspiestu citronu sulu, divas ķiploka daiviņu, eļļu un cukuru, pēc garšas pievieno sāli. Beigās mērcē iemaisa citronu miziņas. Pēc konsistences būtu jāsanāk ļoti krēmīgai, gaiši dzeltenai mērcei.
Lasi apcep uz pannas nelielā daudzumā eļļas ( vispirms cep ar ādu uz leju). Ātri aprauj no visām pusēm, kad tas izdarīts, pievieno sulu no otra apelsīna un ļauj vēl pāris minūtes tajā pasautēties, bet nepārcep. Lasim jābūt gaiši rozīgam no ārpuses un košākam iekšpusē – krēmīgam un maigam.
Uz liela šķīvja kārto rukolas lapiņas, pāri tām liek iemarinētās biešu šķēlītes, avokado, toties lasi saplucina mazākos gabalos un kārto pāri bietēm. Pirms pasniegšanas pārlej ar citronu mērci.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: