Ceptajām bietēm:
Bļodā sajauc olīveļļu, sāli, piparus, rozmarīnu un mazu šķipsniņu brūnā cukura. Iegūtajā mērcītē apviļā mazas bietītes. Ja ir pavisam jaunas, mizu atstāj, ja ir jau pieaugušas – nomizo. Katru bieti ietin folijā, liek cepeškrāsnī 175 °C temperatūrā un cep 30–40 minūtes.
Greipfrūtu nomizo un izfilē. Sagriež mazos gabaliņos.
Mandeles piestā nedaudz sadrupina, lai paliek paprāvi drupaču gabali.
Dilles sasmalcina.
Fenheli sasmalcina.
Biešu lapas rupji sakapā.
Ātri apcep sviestā (1–2 minūtes). Noņem no pannas.
Tajā pašā pannā ielej balzametiķi, ļauj nedaudz izgarot, pievieno sviestu un ātri apcep no folijas izņemtās veselās bietes (1–2 minūtes).
Tad tās sagriež šķēlītēs.
Salātus kārto uz šķīvja: vispirms biešu šķēlītes, tad saceptās biešu lapas.
Tad sasmalcinātu fenheli, greipfrūta gabaliņus, rupji saberztās mandeles un dilles.
Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Komentāri: