Recepte

Biešu sacepums ar kazas sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ziema ir sacepumu laiks – silti, krēmīgi, sātīgi un visai ģimenei kopā.

Inga Kalniņa

Autors: Inga Kalniņa

Inga Kalniņa ir nu jau pastāvīga žurnāla “Pie Galda!” autore,  divu blogu “Le Petit Pot”, “UrbanicOrganic” un mazās Grētas Teodoras
mamma. Ingai ir ne tikai franču pavārmākslasdiploms kabatā, bet arī milzīga mīlestība pret ēdienu un dzīvi kopumā.

Sastāvdaļas

  • 2 bietes (jebkurā krāsā)
  • 2 kolrābji
  • 2 rāceņi
  • 200 g mīkstā kazas siera
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100–200 g cietā kazas siera
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Bietes, kolrābjus un rāceņus notīra un ar rīvi sarīvē plānās šķēlēs.
  2. Saldo krējumu samaisa kopā ar mīksto kazas sieru. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un, piemēram, ķiploku sāli.
  3. Cepamajā traukā (vai individuālos trauciņos) kārto dārzeņus – bietes, kolrābjus, rāceņus un atkal bietes. Pirmā un pēdējā kārtā liek bietes.
  4. Starp kārtām lej kazas siera un saldā krējuma masu.
  5. Pēdējo biešu kārtu pārber sarīvētu cieto kazas sieru.
  6. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, līdz dārzeņi ir mīksti un nazis viegli iziet cauri sacepumam.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: