Biešu sacepums ar kazas sieru

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ziema ir sacepumu laiks – silti, krēmīgi, sātīgi un visai ģimenei kopā.

Sastāvdaļas

  • 2 bietes (jebkurā krāsā)
  • 2 kolrābji
  • 2 rāceņi
  • 200 g mīkstā kazas siera
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100–200 g cietā kazas siera
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Bietes, kolrābjus un rāceņus notīra un ar rīvi sarīvē plānās šķēlēs.
  2. Saldo krējumu samaisa kopā ar mīksto kazas sieru. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un, piemēram, ķiploku sāli.
  3. Cepamajā traukā (vai individuālos trauciņos) kārto dārzeņus – bietes, kolrābjus, rāceņus un atkal bietes. Pirmā un pēdējā kārtā liek bietes.
  4. Starp kārtām lej kazas siera un saldā krējuma masu.
  5. Pēdējo biešu kārtu pārber sarīvētu cieto kazas sieru.
  6. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, līdz dārzeņi ir mīksti un nazis viegli iziet cauri sacepumam.