Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Biešu sacepums ar kazas sieru
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Ziema ir sacepumu laiks – silti, krēmīgi, sātīgi un visai ģimenei kopā.
Sastāvdaļas
2 bietes (jebkurā krāsā)
2 kolrābji
2 rāceņi
200 g mīkstā kazas siera
200 ml saldā krējuma
100–200 g cietā kazas siera
sāls, pipari
Pagatavošana
Bietes, kolrābjus un rāceņus notīra un ar rīvi sarīvē plānās šķēlēs.
Saldo krējumu samaisa kopā ar mīksto kazas sieru. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un, piemēram, ķiploku sāli.
Cepamajā traukā (vai individuālos trauciņos) kārto dārzeņus – bietes, kolrābjus, rāceņus un atkal bietes. Pirmā un pēdējā kārtā liek bietes.
Starp kārtām lej kazas siera un saldā krējuma masu.
Pēdējo biešu kārtu pārber sarīvētu cieto kazas sieru.
Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, līdz dārzeņi ir mīksti un nazis viegli iziet cauri sacepumam.
Komentāri: