Biešu pesto ar grissini

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

PESTO

  • 2 vidēja lieluma bietes
  • sauja grauzdētu valriekstu
  • sula no ½ citrona
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera (vai daiva svaiga ķiploka)
  • šķipsna sāls
  • pipari
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes ūdens

GRISSINI

  • 100 g griķu miltu
  • 100 g kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 20 g brūnā cukura
  • 100 ml silta ūdens
  • 50 ml olīveļļas
  • 15 g sausā rauga
  • 20 g paprikas pulvera
  • 20 g kaltēta rozmarīna

DEKORĒŠANAI

  • 1 tējkarote sezama sēklu
  • 1 tējkarote magoņu sēklu
  • 1 tējkarote kaltēta rozmarīna

Pagatavošana

  1. Bietes ietin folijā un cep cepeškrāsnī, līdz tās ir pilnībā mīkstas. Gatavās bietes atdzesē, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Bietes kopā ar visām pārējām pesto sastāvdaļām liek bļodā un kārtīgi sablendē ar rokas blenderi.
  3. Pagatavo grissini jeb maizes standziņas. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno olīveļļu un siltu ūdeni, visu labi samaisa un samīca. Masu pārklāj ar tīru dvieli un liek siltā vietā ~ 40–60 minūtes. Masu vēlreiz izmīca un ar mitrām rokām veido vairākas vienāda lieluma mīklas piciņas, no kurām uz dēļa, pakaisot nedaudz miltu, izrullē vienāda lieluma stienīšus.
  4. Stienīšus liek uz cepampannas, apakšā paklājot cepamo papīru. Pāri pārber samaisītas sezama sēklas, magones un rozmarīnu. Cep līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.

Komentāri: