Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Biešu pesto ar grissini
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
PESTO
2 vidēja lieluma bietes
sauja grauzdētu valriekstu
sula no ½ citrona
2 ēdamkarotes rauga pārslu
½ tējkarotes ķiploku pulvera (vai daiva svaiga ķiploka)
šķipsna sāls
pipari
3 ēdamkarotes olīveļļas
3 ēdamkarotes ūdens
GRISSINI
100 g griķu miltu
100 g kviešu miltu
1 ēdamkarote sāls
20 g brūnā cukura
100 ml silta ūdens
50 ml olīveļļas
15 g sausā rauga
20 g paprikas pulvera
20 g kaltēta rozmarīna
DEKORĒŠANAI
1 tējkarote sezama sēklu
1 tējkarote magoņu sēklu
1 tējkarote kaltēta rozmarīna
Pagatavošana
Bietes ietin folijā un cep cepeškrāsnī, līdz tās ir pilnībā mīkstas. Gatavās bietes atdzesē, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
Bietes kopā ar visām pārējām pesto sastāvdaļām liek bļodā un kārtīgi sablendē ar rokas blenderi.
Pagatavo grissini jeb maizes standziņas. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno olīveļļu un siltu ūdeni, visu labi samaisa un samīca. Masu pārklāj ar tīru dvieli un liek siltā vietā ~ 40–60 minūtes. Masu vēlreiz izmīca un ar mitrām rokām veido vairākas vienāda lieluma mīklas piciņas, no kurām uz dēļa, pakaisot nedaudz miltu, izrullē vienāda lieluma stienīšus.
Stienīšus liek uz cepampannas, apakšā paklājot cepamo papīru. Pāri pārber samaisītas sezama sēklas, magones un rozmarīnu. Cep līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.
Komentāri: