Biešu maizes pīrāgi ar kūpinātu gaļu un linsēklām

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 125 g svaigi spiestas biešu sulas
  • 5 g sausā rauga
  • 15 g eļļas
  • 3 g sāls
  • 5 g cukura
  • 1 ola pīrāgu pārsmērēšanai
  • milti rullēšanai
  • 20 g linsēklu
  • 200 g kūpinātas cūkas krūtiņas

Pagatavošana

  1. Sajauc siltu biešu sulu ar sauso raugu un cukuru, lai raugs var kārtīgi izšķīst un aktivizēties. Tad liek klāt miltus, eļļu un sāli. Ja liekas, ka mīkla pa mīkstu, tad, rullējot mīklu, vēl tiks likti milti klāt.
  2. Ļauj, lai mīkla uzbriest, tad izrullē mīklu plānu un ar bļodu, lielu krūzi vai glāzi spiež aplīšus.
  3. Aplīšu vidū liek smalkos kubiņos sagrieztu kūpināto gaļu. Aplīšu maliņas apsmērē ar pāris pilītēm ūdens (lai labāk liptu mīkla, lokot pīrāgus ciet), un pārlokot izveido pīrāgus.
  4. Pa virsu smērē sakultu olu un pārber ar linsēklām.
  5. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.