fbpx

Biešu krēmzupa ar kokosriekstu pienu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
1 liels sīpols
2 daiviņas ķiploku
2 ēdamkarotes sarīvēta ingvera
1 kg sarkano biešu
2 vidēja izmēra kartupeļi
1 ēdamkarote kumīna sēklu
1 ēdamkarote koriandra sēklu
1 tējkarote garam masala garšvielu (var arī iztikt bez)
½ tējkarotes čili pulvera
700 ml vāroša ūdens
400 ml kokosriekstu piena
sula no ½ citrona
sāls pēc garšas
bezpiedevu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana

1. Sīpolu un ķiplokus sakapā. Katlā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus, ķiplokus un ingveru. Maisot pacep visu ~ 3 minūtes.
2. Kartupeļus un bietes nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Kumīna un koriandra sēklas samaļ piestā vai mazā blenderī (var izmantot arī jau samaltas garšvielas). Katlā liek sagrieztās bietes un kartupeļus, kā arī kumīnu, koriandru, garam masala un čili pulveri. Maisot pasautē visu vēl 5 minūtes.
3. Lej katlā ūdeni, uzliek vāku un vāra 25 minūtes vai līdz bietes ir mīkstas.
4. Kad bietes gatavas, noņem katlu no uguns. Pievieno kokosriekstu pienu, un sablendē zupu līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei.
5. Pievieno citronu sulu, sāli un pasniedz zupu ar karoti bezpiedevu jogurta.

Komentāri:

Jūsu komentārs: