Gaidot pavasari, kad organisma vitamīnu un minerālvielu rezerves ir izsīkušas un sāk satraukt ziemas mēnešos uzkrātie liekie kilogrami, biešu krēmzupa būs tieši laikā. Bietes ir ne tikai ļoti veselīgas, jo satur ļoti daudz organismam nepieciešamu un derīgu vielu, tās palīdz izvadīt toksīnus un sekmē tauku šķelšanos, kā arī darbojas pret audzēju šūnām.
Pasniegšanai
Bietes, seleriju un kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež nelielos kubiņos.
Vispirms katlā siltā ūdenī liek vārīties bietes un selerijas, pēc aptuveni 20 minūtēm pievieno kartupeļus un zaļumus.
Atsevišķā katliņā novāra Briseles kāpostus.
Kad visas sastāvdaļas mīkstas, ar rokas blenderi vai virtuves kombainā sablendē zupu viendabīgā konsistencē. Pievieno piparus un sāli pēc garšas. Pievieno saldo krējumu un samaisa, ļauj zupai uzsist burbuli, un izslēdz liesmu.
Tofu sieru sagriež mazos gabaliņos.
Zupu pasniedz ar vārītiem Briseles kāpostiem un kubiņos sagrieztu tofu sieru.
Komentāri: