Biešu krēmzupa ar Briseles kāpostiem un tofu sieru

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Gaidot pavasari, kad organisma vitamīnu un minerālvielu rezerves ir izsīkušas un sāk satraukt ziemas mēnešos uzkrātie liekie kilogrami, biešu krēmzupa būs tieši laikā. Bietes ir ne tikai ļoti veselīgas, jo satur ļoti daudz organismam nepieciešamu un derīgu vielu, tās palīdz izvadīt toksīnus un sekmē tauku šķelšanos, kā arī darbojas pret audzēju šūnām.

Sastāvdaļas

  • 3 vidējas bietes
  • ⅓ selerijas saknes
  • 2 vidēji kartupeļi
  • zaļumi (pētersīļi, raudene)
  • 50 ml saldā krējuma
  • sāls, pipari

Pasniegšanai

  • 1 paciņa tofu siera
  • 15 Briseles kāpostu (svaigi vai saldēti)

Pagatavošana

  1. Bietes, seleriju un kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež nelielos kubiņos.
  2. Vispirms katlā siltā ūdenī liek vārīties bietes un selerijas, pēc aptuveni 20 minūtēm pievieno kartupeļus un zaļumus.
  3. Atsevišķā katliņā novāra Briseles kāpostus.
  4. Kad visas sastāvdaļas mīkstas, ar rokas blenderi vai virtuves kombainā sablendē zupu viendabīgā konsistencē. Pievieno piparus un sāli pēc garšas. Pievieno saldo krējumu un samaisa, ļauj zupai uzsist burbuli, un izslēdz liesmu.
  5. Tofu sieru sagriež mazos gabaliņos.
  6. Zupu pasniedz ar vārītiem Briseles kāpostiem un kubiņos sagrieztu tofu sieru.
1. pagatavošanas solis
Biesu_zupa-1

Bietes, seleriju un kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež nelielos kubiņos.

2. pagatavošanas solis
Biesu_zupa-2

Vispirms katlā siltā ūdenī liek vārīties bietes un selerijas, pēc aptuveni 20 minūtēm pievieno kartupeļus un zaļumus.

3. pagatavošanas solis
Biesu_zupa-3

Atsevišķā katliņā novāra Briseles kāpostus.

4. pagatavošanas solis
Biesu_zupa-4

Kad visas sastāvdaļas mīkstas, ar rokas blenderi vai virtuves kombainā sablendē zupu viendabīgā konsistencē. Pievieno piparus un sāli pēc garšas. Pievieno saldo krējumu un samaisa, ļauj zupai uzsist burbuli, un izslēdz liesmu.

5. pagatavošanas solis
Biesu_zupa-5

Tofu sieru sagriež mazos gabaliņos.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupu pasniedz ar vārītiem Briseles kāpostiem un kubiņos sagrieztu tofu sieru.