Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
BIEŠU FALAFELI
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 sīpols, smalki sakapāts
2 daiviņas ķiploku, smalki sakapātu
340 g konservētu turku zirņu
150 g vārītu biešu
15 g svaigu pētersīļu
15 g svaiga koriandra
60 g miltu
½ ēdamkarotes kurkumas
1 ēdamkarote kumīna
sāls
svaigi malti melnie pipari
olīveļļa
Pagatavošana
Pannā ar olīveļļu uz mazas uguns apcep ķiplokus un sīpolus, ņem nost no uguns un ar blenderi samaļ viendabīgā masā, tad pievieno turku zirņus, bietes un sablendē arī tos. To pašu izdara ar zaļumiem.
Visas sablendētās sastāvdaļas samaisa kopā, pievieno kurkumu, kumīnu un miltus. Pēc garšas pieliek arī sāli un piparus. No masas veido mazas bumbiņas, ko apviļā miltos, tās ieliek ledusskapī uz 1 stundu. Šādi sagatavotus (neceptus) falafelus var glabāt saldētavā slēgtā traukā līdz pat pusgadam.
Uz pannas uzkarsē olīveļļu un apcep falafelus uz mazas uguns aptuveni 5 minūtes, līdz tie ir viegli kraukšķīgi un viscaur silti.
Biešu falafelus servē pitas maizītē kopā ar humusu, svaigiem salātiem un jogurta mērci, pagatavojot sev mīļāko variāciju, vai arī ēd kā piedevu pie rīsiem vai kvinojas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: