Biešu čipsi

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 3 bietes
  • 1 tējkarote ķiploku sāls
  • 2–3 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Bietes nomazgā un nomizo. Ar virtuves mandolīnas vai ļoti asa naža palīdzību sagriež tās ļoti plānās šķēlītēs.
  2. Nelielā traukā bietes vienmērīgi sajauc ar olīveļļu tā, lai tās būtu ietaukotas no visām pusēm.
  3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 °C temperatūrai. Biešu šķēlītes kārto uz cepamā papīra un uz 10–15 minūtēm liek krāsnī. Pēc tam apgriež uz otru pusi un cep vēl 5 minūtes, kamēr tās kļuvušas kraukšķīgas.
  4. Gatavus biešu čipsus pārber ar ķiploku sāli.

Komentāri: