Bezglutēna sāļie mafini ar kazas sieru

Viegla
līdz 1 h
15 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g cukīni
  • 350 g bezglutēna miltu maisījuma
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • 3 olas
  • 225 g sojas jogurta (vai jebkāds cits jogurts pēc izvēles)
  • 120 ml Extra virgin olīveļļas
  • 150 g kazas siera
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
  • 8 saulē kaltēti tomāti eļļā
  • 100 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cukīni sarīvē uz rupjās rīves, liek sietiņā izlietnē, pārkaisa ar šķipsnu sāls un atstāj, kamēr gatavo mīklu.
  2. Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.
  3. Atsevišķā bļodā viegli sakuļ olas, pievieno jogurtu un olīveļļu. Visu samaisa.
  4. Mitrās sastāvdaļas lej pie sausajām, un visu kārtīgi samaisa. Pievieno sadrupinātu kazas sieru un oregano.
  5. No cukīni ar roku izspiež šķidrumu, lai tas notek, pašu cukīni pievieno mīklai.
  6. Saulē kaltētos tomātus sakapā un pievieno mīklai. Beigās pievieno arī 100 ml ūdens un samaisa, līdz mīkla ir labi samaisījusies.
  7. Mafinu formiņas iesmērē ar eļļu. Katrā formiņā liek lielu ēdamkaroti mīklas. Liek cepties krāsnī 35–40 minūtes, līdz to virsma ir viegli apbrūnējusi. Mafinus uzreiz izņem no formiņām un ļauj 10 minūtes atdzist.
  8. Pasniedz siltus kopā ar sviestu, humusu vai krēmsieru, bet labi garšos arī vieni paši.

Komentāri:

Jūsu komentārs: