Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Bešamela mērce
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
6 personām
Pamatu pamats visām baltajām mērcēm, kas latviešu kulinārijā ir vienas no iecienītākajām
Sastāvdaļas
80 g sviesta
1 olas dzeltenums
~ 60–80 g miltu
~ 1 l piena
sāls, malti melnie pipari
lauru lapa
pēc izvēles šķipsniņa muskatrieksta
svaigs timiāns
Pagatavošana
Katliņā liek sviestu. Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un, nepārtraukti maisot, tos sabrūnina.
Lēnām, turpinot maisīšanu, pievieno pienu, šķipsniņu sāls, piparus, lauru lapu, timiāna zariņu. Uz nelielas uguns nedaudz pavāra.
Komentāri: