Bešamela mērce

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
6 personām

Pamatu pamats visām baltajām mērcēm, kas latviešu kulinārijā ir vienas no iecienītākajām

Sastāvdaļas

  • 80 g sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • ~ 60–80 g miltu
  • ~ 1 l piena
  • sāls, malti melnie pipari
  • lauru lapa
  • pēc izvēles šķipsniņa muskatrieksta
  • svaigs timiāns

Pagatavošana

  1. Katliņā liek sviestu. Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un, nepārtraukti maisot, tos sabrūnina.
  2. Lēnām, turpinot maisīšanu, pievieno pienu, šķipsniņu sāls, piparus, lauru lapu, timiāna zariņu. Uz nelielas uguns nedaudz pavāra.
  3. Iesit olas dzeltenumu un samaisa.