Beef bourguignon

ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu gaļas šķiņķa
  • 4 bekona šķēles
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 burkāni
  • šķipsna sāls
  • malti melnie pipari
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 250 ml sausa sarkanvīna
  • 300 ml liellopu buljona
  • 1 ēdamkarotes tomātu pastas
  • timiāns
  • lauru lapa
  • 150 g mazo sīpoliņu
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 300 g šampinjonu

Pagatavošana

  1. Sautējamā katlā uzsilda 2 ēdamkarotes olīveļļas un apcep sagrieztu bekonu. Atliek malā.
  2. Liellopu gaļu nosusina un sagriež aptuveni 5 x 5 cm lielos kubos. Tajā pašā katlā, kur cepās bekons, visus gaļas gabaliņus apcep no visām pusēm, lai kļūst brūni. Atliek malā.
  3. Tajā pašā katlā apcep ripās sagrieztus burkānus, sīpolu un saspiestas ķiploka daiviņas.
  4. Tad dārzeņiem pievieno bekonu un apceptos liellopu gaļas gabaliņus. Visam pievieno sāli, piparus, uzliek vāku un sakrata. Pievieno miltus un vēlreiz sakrata.
  5. Gaļai un dārzeņiem sautējamā katlā pievieno buljonu, sarkanvīnu, tomātu pastu, 2 timiāna zariņus un lauru lapu. Liek virsū vāku un sutina līdz 160 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī 4 stundas.
  6. Pa to laiku uz pannas apcep mazos sīpoliņus ar sāli un timiānu. Tad sviestā apcep četrās daļās sagrieztus šampinjonus. Pusstundu pirms gaļas cepšanas beigām tai pievieno sēnes un mazos sīpoliņus. Cep vēl pusstundu, līdz gaļa mīksta un maiga.
  7. Pasniedz ar kartupeļu biezeni vai maizi.