Vai atceries bārbeļu garšu? Kad šo bērnības garšu savieno kopā ar vienu no klasiskākajiem franču desertiem, top kas fantastisks! #piegalda
Sastāvdaļas
3 olu dzeltenumi
1 ola
100 g cukura
500 ml saldā krējuma
25 g žāvētu bārbeļu ogu
8–10 bārbeļu konfektes
Pagatavošana
Saldo krējumu kopā ar bārbelēm silda, līdz tas uzsilst līdz vārīšanās temperatūrai. Tad liek saldo krējumu atdzesēties.
Pa to laiku olu un olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Sakultajās olās lej atdzesēto saldo krējumu ar bārbelēm, līdz viss vienmērīgi sajaucies. Saldais krējums var būt silts, bet ne karsts, lai olas nesarautu kunkuļos.
Šo masu pilda Crème brûlée trauciņos, kas ir uzlikti uz paplātes. Paplāti liek krāsnī tvaika režīmā 95 °C temperatūrā ar maksimālo tvaika intensitāti un silda 35 minūtes. Šādā veidā paplātē nav papildus jāpievieno karstais ūdens, visu karsēšanu vienmērīgi izdara tvaiks.
Kad 35 minūtes pagājušas, desertus no sākuma atdzesē istabas temperatūrā, tad liek ledusskapī uz 2 stundām sastingt. Pa to laiku piestā pulverī saberž bārbeļu ledenes. Šo pulveri ber pāri desertam un apdedzina ar gāzes degli vai krāsnī maksimālā grila režīmā 3 minūtes.
Ļauj cukuram sastingt, un tad ar Amēlijas cienīgu sitienu pa apdedzināto desertu vienmērīgi ienirstam krēmīgā desertā. Labu apetīti!
Komentāri: