BANH MI HOT DOG

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

4 Vīnes cīsiņi

4 Hot Dog maizītes

1 garais gurķis

Kinza

 

Mērcei

100 ml majonēzes

1 ēdamkarote Sriracha mērces

 

Marinētiem burkāniem un baltajam redīsam

2 burkāni

150 g baltais redīss

100 ml rīsu etiķa

120 ml ūdens

50 g baltā cukura

½ tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Marinē burkānus un balto redīsu. Burkānu griež plānās strēmelītēs un balto redīsu – salmiņos. Siltu ūdeni sajauc ar etiķi un izšķīdina cukuru un sāli. Burkānu un redīsu kārto burciņā un pārlej ar atdzesētu marinādi. Ļauj ievilkties vismaz 1-2 stundas, optimāli – uz nakti.
  2. Uz grila pannas apgrauzdē hot dog maizītes, līdz redzamas melnās grila līnijas.
  3. Cep cīsiņus. Cīsiņus vienmērīgi no visām pusēm iegriež un cep uz vidēji karstas pannas līdz kļūst brūni.
  4. Kārto hot dogus. Uz hotdoga maizītes kārto šķēlītēs sagrieztu gurķi, marinētos burkānus un balto redīsu, cīsiņu, kam pārlej pāri sagatavoto mērci un pārber kinzas lapiņas.