Banānu un ābolu pankūkas

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Elementāri pagatavojamas un debeškīgi gardas – tā varētu teikt par šo recepti no jaunās Edgara Sandera recepšu grāmatas Augu valsts ēdieni. Lai arī grāmatā lielākoties atradīsi dažādus pamatēdienus, uzkodas un zupas sātīgai ikdienai, neiztrūkst arī kaut kas no saldā gala. Un šīs pankūkas ir izmēģināšanas vērtas ikvienam!

Iedvesmojies arī no citām receptēm, iegādājoties šo recepšu grāmatu mūsu e-veikalā.

Sastāvdaļas

  • 3 banāni
  • 1/2 skāba ābola (iesaku ‘Granny Smith’)
  • 80 g kviešu miltu
  • 50 g mandeļu piena
  • 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

  1. Ābolu un banānus sarīvē uz rupjās rīves. Visas sastāvdaļas samaisi kopā. Pievieno vēl nedaudz miltu, ja masa šķiet pārāk šķidra.
  2. Uzsildi pannā nedaudz eļļas uz vidējas uguns. Liec pa 1 ēdamkarotei masas cepties uz lēnas uguns, līdz apakša paliek brūna, tad akurāti apgriez pankūkas un cep, līdz otra puse ir brūna.