Banānu siera kūka ar tumšo šokolādi

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

200 g cepumu

90 g sviesta

 

SIERA KŪKAS KĀRTAI

3 vidēji banāni

sula un miza no ½ laima

800 g Philadelphia krēmsiera

300 g pūdercukura

Dr. Oetker vaniļas aromāts

10 g Dr. Oetker želatīna

 

ŠOKOLĀDES KĀRTAI

100 g tumšās šokolādes

100 g sviesta

Pagatavošana

  1. Pagatavo kūkas pamatni. Sasmalcina cepumus ar mīklas rulli vai virtuves kombainā. Izkausē sviestu, tad to pievieno cepumiem un kārtīgi samaisa. Liek kūkas formā, nopresē ar karoti vai pirkstiem. Liek ledusskapī sastingt.
  2. Pagatavo siera kūkas masu. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, lai uzbriest. Lielā bļodā liek krēmsieru, pūdercukuru un vaniļas aromātu, sakuļ ar mikseri viendabīgā masā. Uzbriedušo želatīnu karstā ūdens peldē silda, līdz tas pilnība izkusis un nav graudains. Tam pievieno 2 ēdamkarotes siera kūkas masas, tad iegūto maisījumu pievieno visai siera kūkas masai, kārtīgi izmaisa.
  3. Banānus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno 1–2 ēdamkarotes laima sulas un pierīvē miziņu no ½ laima. Kārto uz cepumu kārtas kūkas formā.
  4. Tad visu krēmsiera masu lej uz cepumu un banānu kārtas kūkas formā un liek ledusskapī uz nakti sastingt.
  5. Pagatavo šokolādes kārtu. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu, līdz iegūst viendabīgu, spīdīgu masu. Lej uz sastingušās siera kūkas, liek ledusskapī vēl uz 30 minūtēm.
  6. Lai šo kūku skaisti sadalītu, iesaku to griezt ar karstā ūdenī noturētu nazi, pēc katra grieziena to noslaukot.