4 gatavi banāni
80 g zaļo griķu
200 g zemesriekstu vai mandeļu sviesta
150 g tumšās šokolādes
100 g kokosriekstu eļļas
8 saldējuma kociņi
1. Banānus nomizo un sagriež uz pusēm. Ja tie ir ļoti lieli, tad var sagriezt trīs daļās.
Visos banānos sasprauž saldējuma kociņus, izliek uz dēlīša un liek saldētavā uz 2
stundām.
2. Zaļos griķus ber uz sausas pannas un apgrauzdē, ik pa brīdim apmaisot, tad pārber
bļodiņā.
3. Kad banāni kārtīgi atdzisuši, tos pa vienam ņem ārā no saldētavas un ar karoti no
visām pusēm apsmērē ar riekstu sviestu un apber ar grauzdētajiem zaļajiem
griķiem. Liek atpakaļ saldētavā uz 30 minūtēm.
4. Bļodiņā virs karsta ūdens tvaikiem izkausē šokolādi kopā ar kokosriekstu eļļu.
Ņem vienu banānu saldējumu, ar karotes palīdzību to no visām pusēm pārklāj ar
šokolādi un uzreiz liek atpakaļ saldētavā. Tā atkārto, līdz visi saldējumi noglazēti
ar šokolādi.
5. Kamēr šokolādes glazūra nav sacietējusi, saldējumu var apkaisīt ar kokosriekstu
skaidiņām.
Komentāri: