Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Banānu pīrāgs
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
SMILŠU MĪKLAI
350 g miltu
20 g pūdercukura
220 g sviesta
3–4 ēdamkarotes auksta ūdens
VĀRĪTAJAM KRĒMAM
3 olu dzeltenumi
20 g kukurūzas cietes
250 g saldā krējuma vai kokosriekstu krēma
50 g cukura
1 trekna vaniļas pāksts
50 g auksta sviesta
2 banāni
200 g saldā krējuma
50 g pūdercukura
50 g kakao vai šokolādes dekoram (pēc izvēles)
Pagatavošana
Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē un ieklāj cepamajā formā. Formu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Atdzesēto mīklu liek krāsnī un cep, līdz tā ir zeltaini brūna. Pēc cepšanas atdzesē.
Tikmēr sagatavo pildījumu. Katliņā lej krējumu, pievieno vaniļas sēkliņas un arī iztīrīto vaniļas pāksti. Uz ļoti mazas uguns silda to ~ 10 minūtes līdz pirmajiem burbulīšiem. Neļauj uzvārīties.
Atsevišķā bļodiņā puto olas dzeltenumus kopā ar kukurūzas cieti un cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena.
Turpinot putot, silto krējumu mazā strūkliņā pievieno olu dzeltenumiem. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, vāra, līdz masa sabiezējusi. Krēmu liek bļodiņā. Turpinot maisīt, pa vienam gabaliņam pievieno aukstu sviestu. Krēmu atdzesē.
Izceptajā pīrāga formā liek krēmu un izlīdzina to. Banānus sagriež un kārto uz krēma.
Pa virsu smērē saldo krējumu, saputotu ar pūdercukuru. Ja ir vēlēšanās, pārber ar kakao vai rīvētu šokolādi.
Komentāri: