Banānu pīrāgs

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

SMILŠU MĪKLAI

  • 350 g miltu
  • 20 g pūdercukura
  • 220 g sviesta
  • 3–4 ēdamkarotes auksta ūdens

 

VĀRĪTAJAM KRĒMAM

  • 3 olu dzeltenumi
  • 20 g kukurūzas cietes
  • 250 g saldā krējuma vai kokosriekstu krēma
  • 50 g cukura
  • 1 trekna vaniļas pāksts
  • 50 g auksta sviesta
  • 2 banāni
  • 200 g saldā krējuma
  • 50 g pūdercukura

50 g kakao vai šokolādes dekoram (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
  2. Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē un ieklāj cepamajā formā. Formu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Atdzesēto mīklu liek krāsnī un cep, līdz tā ir zeltaini brūna. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Tikmēr sagatavo pildījumu. Katliņā lej krējumu, pievieno vaniļas sēkliņas un arī iztīrīto vaniļas pāksti. Uz ļoti mazas uguns silda to ~ 10 minūtes līdz pirmajiem burbulīšiem. Neļauj uzvārīties.
  5. Atsevišķā bļodiņā puto olas dzeltenumus kopā ar kukurūzas cieti un cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena.
  6. Turpinot putot, silto krējumu mazā strūkliņā pievieno olu dzeltenumiem. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, vāra, līdz masa sabiezējusi. Krēmu liek bļodiņā. Turpinot maisīt, pa vienam gabaliņam pievieno aukstu sviestu. Krēmu atdzesē.
  7. Izceptajā pīrāga formā liek krēmu un izlīdzina to. Banānus sagriež un kārto uz krēma.
  8. Pa virsu smērē saldo krējumu, saputotu ar pūdercukuru. Ja ir vēlēšanās, pārber ar kakao vai rīvētu šokolādi.

Komentāri: