Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Balto un zaļo pupiņu zupa
(Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sildoša zupa ar dārzeņiem, baltajām un zaļajām pupiņām un tomātu pastu. Klasiski šo zupu sauc par pistou zupu un ēd ar pistou mērci, kas mazliet atšķiras no mums zināmā pesto. Pistou mērcē ir tikai baziliks sablenderēts kopā ar ķiploku un olīveļļu.
Sastāvdaļas
2 vidēja lieluma burkāni
2 vidēja lieluma cukīni vai 1 liels cukīni
1 bundža konservētu balto pupiņu
200 g zaļo franču pupiņu
200 g saldētu zaļo zirnīšu
1 sīpols
pāris daiviņu ķiploku
100 g maza izmēra makaronu
pāris ēdamkarotes tomātu pastas
garšaugi – lauru lapas, timiāns
garšvielas – sāls, pipari un citas pēc garšas (piemēram, tabasko mērce)
olīveļļa
Pagatavošana
Sagatavo dārzeņus. Nomizo un sasmalcina sīpolu un ķiplokus. Nomizo un sagriež kubiņos burkānus un cukīni.
Katliņā lej olīveļļu un apcep sīpolus, līdz tie ir mīksti un gandrīz caurspīdīgi. Pievieno garšaugus, ķiplokus, tomātu pastu, burkānus un cukīni. Pievieno pavisam nedaudz ūdens un sautē dārzeņus, līdz tie ir gandrīz mīksti.
Pievieno nokāstas un noskalotas baltās pupiņas, kā arī vēl ūdeni vai vieglu buljonu. Kad ūdens vārās, pievieno sauju makaronu. Pēc brīža pievieno zaļās pupiņas un sauju saldēto zirnīšu.
Vāra, līdz makaroni ir gatavi. Izņem garšaugus un pievieno garšvielas – sāli, piparus, reizēm mazliet cukura vai citas, kas šķiet piemērotas.
Pasniedz kopā ar maizi, zupai pievienojot pistou mērci.
Komentāri: