Banānu un zemesriekstu sviesta kapkeiki

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

100 g pilngraudu miltu

40 g cukura

4 g cepamā pulvera

šķipsniņa jūras sāls

75 g kefīra

150 g banānu

1 ola

25 g grauzdētu zemesriekstu

30 g zemesriekstu sviesta

 

PUTOTAM GANAŠAM

200 g saldā krējuma

100 g karameļu šokolādes

2 g želatīna vai 1 želatīna plāksne

10 g zemesriekstu sviesta

 

kaltēti banāni un grauzdēti sālīti zemesrieksti dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā dienā sagatavo ganašu (apmēram 10–12 stundas pirms). Aukstā ūdenī liek želatīna plāksni uz 5 minūtēm, līdz tas uzbriedis.
  2. Uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno želatīnu un kārtīgi izmaisa. 
  3. Šokolādi pārlej ar saldo krējumu, pievieno zemesriekstu sviestu. Ja vēlas atstāt zemesriekstu sviesta gabaliņus ganašā, tad masu izmaisa ar silikona lāpstiņu vai karoti. Ja vēlas gludākas tekstūras ganašu, tad masu sablendē ar rokas blenderi. Liek noslēgtā traukā, pārliek masai pāri pārtikas plēvi tā, lai tā visu cieši nosedz. Atstāj ledusskapī.
  4. Banānus sablendē kopā ar kefīru, olu, cukuru un zemesriekstu sviestu. Pievieno miltus, sāli, zemesriekstus, cepamo pulveri un izmaisa. 
  5. Mīklu liek ietaukotā cepamajā traukā un cep līdz 170 ℃ temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. Kapkeikus pilnībā atdzesē.
  6. Ganašu uzputo līdz stingrai, gludai konsistencei. Kapkeikus dekorē ar ganašu, riekstiem un kaltētiem banāniem.