Balto redīsu un ābolu salāti ar dzērvenēm

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Svaigi, viegli salāti, kas lieliski piedien garšu pārbagātajai vistai un tumīgajam cepamķirbim. Dzērvenes šos salātus padara ne tikai vizuāli pievilcīgus, bet arī piešķir kontrastējošus skābuma akcentus.

Sastāvdaļas

  • 1 garais baltais redīss
  • 2 skābeni āboli
  • sula no ½ citrona
  • 1–2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 sauja svaigu pētersīļu
  • 1 sauja svaigu vai saldētu dzērveņu
  • sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Redīsu nomizo un uz rupjās rīves sarīvē skaidiņās.
  2. Ābolus nomizo un arī sarīvē uz rupjās rīves. Ābolu un redīsu attiecības ir 1:1. Ābolus uzreiz pēc sarīvēšanas apslaka ar citronu sulu, lai tie nesabrūnē.
  3. Pētersīļu smalki sakapā. Dzērvenes, ja tās ir sasaldētas, nedaudz atkausē.
  4. Abas sastāvdaļas sajauc kopā, pārkaisa ar pētersīļiem un dzērvenēm. Visu pārlaista ar labu olīveļļu, apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem un viegli sacilā kopā. Pasniedz nekavējoties, tādēļ salātus vajadzētu gatavot īsi pirms ieplānotajām pusdienām.
1. pagatavošanas solis
Salati_1

Redīsu nomizo un uz rupjās rīves sarīvē skaidiņās.

Ābolus nomizo un arī sarīvē uz rupjās rīves. Ābolu un redīsu attiecības ir 1:1. Ābolus uzreiz pēc sarīvēšanas apslaka ar citronu sulu, lai tie nesabrūnē.

2. pagatavošanas solis
Salati_final

Pētersīļus smalki sakapā. Dzērvenes, ja tās ir sasaldētas, nedaudz atkausē.

Abas sastāvdaļas sajauc kopā, pārkaisa ar pētersīļiem un dzērvenēm. Visu pārlaista ar labu olīveļļu, apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem un viegli sacilā kopā. Pasniedz nekavējoties, tādēļ salātus vajadzētu gatavot īsi pirms ieplānotajām pusdienām.

Komentāri:

  • Sanita saka:

    Ļoti gardi sanāca! Īpaši klāt pie grillētas vistas filejas! Paldies!

  • viagra saka:

    Generic buy viagra in canada for sale, is generic viagra available viagra cheap no prescription .

  • James saka:

    I discovered your blog site on google and test a number of of your early posts. Proceed to keep up the excellent operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for forward to reading extra from you in a while!