Balto pupiņu un vistas zupa

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 vistas šķiņķīši
  • 1 apelsīns
  • 1 tējkarote sāls
  • 1,5 l ūdens
  • 200 g konservētu balto pupiņu
  • 200 g konservētu kukurūzu
  • 1 cukīni
  • 2 zariņi timiāna
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 1 čili
  • 1 laims pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo buljonu. Katliņā uzvāra ūdeni, kad tas sāk virties, katlā liek vistas šķiņķīšus, uz pusēm sagrieztu čili piparu, uz pusēm pārgrieztu sīpolu, lauru lapu, sāli, timiāna zariņus un 2 šķēlītes apelsīna. Ļauj buljonam vārīties vismaz 30 minūtes.
  2. Vistas šķiņķīšus izņem no buljona un saplūkā strēmelēs. Pārējo katliņa saturu izkāš, atstājot tikai buljonu.
  3. Buljonā liek pupiņas, kukurūzu, stienīšos sagrieztu cukīni un saplūkātos vistas gabaliņus. Visu uzkarsē. Pasniedz karstu kopā ar laima daiviņām.