Baltās šokolādes un dzērveņu kapkeiki

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 60 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 170 g cukura
  • 1 ola
  • 150 g paniņu
  • 1 vaniļas pāksts
  • 160 g miltu
  • 5 g Dr. Otker cepamā pulvera (¾ tējkarotes)
  • 50 g baltās šokolāde
  • 100 g dzērveņu

KRĒMAM

  • 350 g baltās šokolādes
  • 175 g saldā krējuma

 

  • Dr. Oetker zelta pērlītes
  • Dr. Oetker sudraba graudiņi

 

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 185 °C temperatūrai. Metāla mafinu formā ievieto cepamos papīriņus.
  2. Lielā bļodā kuļ sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojas gaiša, krēmīga masa. Pievieno olu un turpina putot vēl 2 minūtes. Pievieno vaniļas sēkliņas un iemaisa.
  3. Trīs daļās pievieno paniņas un miltus kopā ar cepamo pulveri. Sakapā balto šokolādi un pievieno mīklai, liek klāt arī dzērvenes un iemaisa. Gatavo mīklu pilda cepamajos papīriņos, aizpildot ⅔ no tiem. Cep krāsnī 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Katliņā uz mazas uguns silda saldo krējumu, līdz tas ir uzsildījies, bet ne uzvārījies. Silto krējumu lej bļodā un pievieno šokolādi. Ļauj nostāvēties 3–5 minūtes, pēc tam apmaisa, līdz šokolāde izkususi.
  5. Masu atdzesē un pēc tam saputo, līdz iegūts viendabīgs, stingrs krēms. Liek to konditorejas maisiņā un dekorē kapkeikus. Pa virsu ber zelta cukura pērlītes. un sudraba graudiņus.

Komentāri: