Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Baltās šokolādes un dzērveņu kapkeiki
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
60 g sviesta (istabas temperatūrā)
170 g cukura
1 ola
150 g paniņu
1 vaniļas pāksts
160 g miltu
5 g Dr. Otker cepamā pulvera (¾ tējkarotes)
50 g baltās šokolāde
100 g dzērveņu
KRĒMAM
350 g baltās šokolādes
175 g saldā krējuma
Dr. Oetker zelta pērlītes
Dr. Oetker sudraba graudiņi
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 185 °C temperatūrai. Metāla mafinu formā ievieto cepamos papīriņus.
Lielā bļodā kuļ sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojas gaiša, krēmīga masa. Pievieno olu un turpina putot vēl 2 minūtes. Pievieno vaniļas sēkliņas un iemaisa.
Trīs daļās pievieno paniņas un miltus kopā ar cepamo pulveri. Sakapā balto šokolādi un pievieno mīklai, liek klāt arī dzērvenes un iemaisa. Gatavo mīklu pilda cepamajos papīriņos, aizpildot ⅔ no tiem. Cep krāsnī 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Katliņā uz mazas uguns silda saldo krējumu, līdz tas ir uzsildījies, bet ne uzvārījies. Silto krējumu lej bļodā un pievieno šokolādi. Ļauj nostāvēties 3–5 minūtes, pēc tam apmaisa, līdz šokolāde izkususi.
Masu atdzesē un pēc tam saputo, līdz iegūts viendabīgs, stingrs krēms. Liek to konditorejas maisiņā un dekorē kapkeikus. Pa virsu ber zelta cukura pērlītes. un sudraba graudiņus.
Komentāri: