Katra konfekte ir kā mazs juvelierizstrādājums. Ja konfektes tiek darinātas dāvanām, katra no tām saņēmusi siltu plaukstu glāstu un labu domu enerģijas lādiņu.
Šokolādes konfekšu gatavošana ir smalka un niansēta padarīšana. Nedrīkst steigties vai dusmoties, ja kaut kas uzreiz neizdodas.
Konfekšu gatavošanai šokolāde ir nopērkama palielos klučos, pats galvenais ir pareizi to izkausēt. Ar nazi šokolādi sakapā un liek pilnīgi sausā bļodā virs katliņa, kurā ūdens ir karsts, bet nevārās. Pēc 5 minūtēm šokolāde būs izkususi. Galvenais – nepārkarsēt!
Šokolādi izkausē.
Rotāšanai paredzētos valriekstus liek katliņā ar verdošu ūdeni, mazliet pavāra. Atdzisušiem ar nazi novelk brūno miziņu.
Pārejos viegli apgrauzdē un sakapā.
Daļu šokolādes atliek glazēšanai, pārejā iemaisa pūdercukuru, valriekstus un rumu. Ja masa vēl pārāk mīksta, uz laiku to ieliek ledusskapī.
Veido bumbiņas.
Pārlej ar mīkstu balto šokolādi.
Virsū uzsēdina valriekstu un noliek vēsumā.
Komentāri: