1 vidējs baklažāns
250 g vidēju šampinjonu
40 g vegāniskā sviesta
30 g gaišās miso pastas
2–4 daiviņu ķiploku, sasmalcinātu
15 g tumšās sojas mērces
1 ēdamkarote sezama eļļas
2–3 lociņi
1.Baklažānu sagriež aptuveni šampinjonu izmēra gabaliņos.
2. Sviestu izkausē, sajauc ar miso, sojas mērci un ķiplokiem. Sēnes un
baklažānus samaisa ar marinādi un atstāj iemarinēties uz aptuveni 30
minūtēm.
3. Tad sprauž uz ūdenī izmērcētiem koka iesmiņiem un grilē vidējā karstumā
apmēram 6–10 minūtes, regulāri apgriežot. Pēdējās 2 minūtēs apziež ar
atlikušo marinādi no visām pusēm.
4. Uzpilina mazliet sezama eļļas, un dekorē ar smalki sagrieztiem lociņiem.
Komentāri: