Baklažānu rullīši

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Garda gruzīnu uzkoda vīna vakaram ar draugiem – Badrijani ngvzit jeb baklažānu rullīši. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • olīveļļa cepšanai
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 150 g grauzdētu valriekstu
  • ½ tējkarotes kaltētu ķiploku vai 1 daiviņa ķiploka 
  • 1 tējkarote khmeli suneli garšvielu maisījuma
  • ½ tējkarotes malta koriandra
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • svaigs koriandrs pasniegšanai
  • granātābola sēkliņas pasniegšanai
  • 80–100 ml vāroša ūdens

Pagatavošana

  1. Baklažānus gareniski sagriež pēc iespējas plānākās šķēles (2–3 mm).
  2. Baklažānu šķēles kārto uz cepamās pannas, apsmērē ar eļļu, pievieno sāli un piparus. Cep 180 °C temperatūrā 10–12 minūtes, līdz baklažāni kļūst zeltaini.
  3. Kamēr cepas baklažāni, pagatavo pildījumu. Virtuves kombainā sasmalcina grauzdētos valriekstus. Liek tos bļodā, pievieno visas garšvielas un etiķi. Pēdējo pa daļām pievieno karsto ūdeni, katru reizi kārtīgi iemaisot. Ja šķiet, ka masa sasniegusi vēlamo konsistenci, visu ūdeni var nepievienot.
  4. Pagatavo rullīšus. Uz katras baklažāna šķēles liek pa tējkarotei riekstu pildījuma un aizrullē ciet. Pirms pasniegšanas dekorē ar koriandra lapiņām un granātābola sēkliņām.

Komentāri: